KONYA / SELÇUKLU - Selçuklu Aşağıpınarbaşı Ortaokulu

Mrt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımlarıyla, 26-27 Mart 2022 tarihleri arasında İlimiz TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" etkinliği gerçekleştirilecek.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi okulumuzda hazırlanan programla kutlandı.

Mrt

E-Twinning projesi kapsamında öğrencilerimizin Web 2.0 uygulamaları ile hazırladıkları afişlerden yaptığımız anket ile okulumuzu temsil eden afişimizi seçtik.

Mrt

Öğrenciler ile yazarların buluşturulduğu yazar günleri etkinliği kapsamında Bayram GÜNEŞ "Hızlı Okuma Teknikleri" söyleşisiyle aramızdaydı. Bizlere hem kitaplarını imzaladı hem de verdiği bilgilerle öğrencilerimizin ufkunu aydınlattı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

"Bu memlekete gönül borcum  var. Hayatım boyunca onu ödemek için çalıştım." diyerek okulumuza birbirinden güzel birçok kitap gönderen BORUSAN KOCABIYIK  VAKFI'na çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Duygu TANER ve öğrencileri ÇAĞLARDAN GELEN KODLAMA eTWİNNİNG projesine başladılar. Öğretmenimiz öğrencilerimize "Çağlardan Gelen Kodlama" projesini, E-Twinning'i, TwinSpace'i ve kullanılacak Web 2.0 uygulamalarını tanıttı.

Kodlama denildiğinde aklımıza yeni bir kavram gelse de aslında çağlar öncesinden Türk kadınlarının el sanatlarında bolca kodlama örneği görmekteyiz. Projemizde amacımız geleneksel el sanatlarındaki kodlama (etamin, kırkyama vb.) örneklerinin çağımızdaki farklı kodlama etkinlikleri de kullanılarak hayata geçirilmesini sağlamaktır. Çocuklarımızın aile büyükleri ile birlikte eğlenerek kodlama yapmasını ve kendi kültürel özelliklerine katkı sağlayarak özgün çalışmalar ortaya çıkarmasını sağlamaktır.

Mrt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Duygu TANER ve öğrencileri ÇAĞLARDAN GELEN KODLAMA eTWİNNİNG projesini yapıyorlar. Öğrencilerimiz Web 2.0 uygulamaları ile oluşturdukları avatarları ile sisteme kayıtlarını yapıp, kendilerini tanıttılar.

Projede Görevli Öğrencilerimiz : Fatma Nisa, Hatice, Havva, Maryam, Müzeyyen, Şerifenur

Mrt

Çağlardan Gelen Kodlama E-Twinning projesi kapsamında öğrencilerimizin Web 2.0 uygulamaları ile hazırladıkları logolardan yaptığımız anket ile okulumuzu temsil eden logomuzu seçtik. Projedeki 10 okulun logoları arasından yapılan genel anket sonucu da bizim okulumuzun yaptığı logo 1.seçildi. Logoyu tasarlayan öğrencimiz Fatma Nisa'yi tebrik ediyoruz.

Okulumuzda Yeni Bir E-Twinning Projesi

Bilişim Tekolojileri Öğretmenimiz Duygu TANERin katılımı ile okulumuzda "Çağlardan Gelen Kodlama" isimli yeni bir E-Twinnig projesi başladı.

Projeyi yürüten öğretmenimize ve katılan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

Bugün okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

8/A sınıfı asit-baz deneyleri yaptı.

Ara

8/A sınıfı Teknoloji Tasarım dersinde geri dönüşüm etkinlikleri yaptı.

Ara

7/A sınıfı Teknoloji Tasarım dersinde mimari tasarımlar yaptı.

Ara

Konya Büyükşehir Belediyesi tiyatro grubu "sıfır atık" konulu oyunu 4 ve 5. sınıflara sergiledi ve "Konya Çocuk" dergisi dağıtıldı.

Ara

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim tırı okulumuza geldi. Öğrencilerimiz sırayla tırı ziyaret etti, keyifli ve bilgi dolu dakikalar geçirdi.